• Leus Almelo Carwash
    Fases van het wasproces
Altijd al willen weten wat er met je auto gebeurt wanneer je in de wasstraat bent? Hier staan alle fases in de wasstraat op een rijtje.
  • Leus Almelo Carwash
    Fases van het wasproces
Altijd al willen weten wat er met je auto gebeurt wanneer je in de wasstraat bent? Hier staan alle fases in de wasstraat op een rijtje.

Belangrijk!

Belangrijk te weten, onze waxen zijn nooit vet! Iedere wasstraat ondernemer krijgen dat commentaar wel eens, het is vrijwel altijd de wintervulling van de ruitensproeier, deze bevat Glycol en is van nature vet. Ons advies is, na de winter de ruitensproeiervulling verversen!

Hier worden de insecten en eventueel het grove vuil van de auto gespoten, ook zal de medewerker de plekken waar de wasstraat niet goed bij kan komen voorreinigen.

Met een aantal sensoren worden hier een aantal kenmerken van de auto ingelezen.

Velgen worden hier dubbel ingeneveld, met een alkalisch middel ( niet agressief ) In deze fase wordt alle vuil los gemaakt.

Inschuimen met mild schuim, dit schuim zorgt ervoor dat vliegen en zand worden losgeweekt.

Nu volgt een ‘’loze’’ ruimte, deze ruimte is absoluut noodzakelijk om de velgenreiniger en het schuim in te laten werken. Voor een goede velgreiniging is 30 seconden noodzakelijk.

Bij deze volumeboog wordt het schuim met het inmiddels losgeweekte vuil van de auto gespoten.

Hierbij wordt voor de tweede keer een schuimlaag op de auto ’gelegd’, met dit schuim gaat de auto de verschillende borstelstations in.

Hier worden de velgen schoon gespoten met een 15 pk waterpomp, een combinatie van heel veel water en hogedruk stralen die ook nog eens de wielen volgen geeft dit het allerbeste resultaat dat te koop is, de ultieme droom voor elke carwash-ondernemer!

Vervolgens komen er een flink aantal borstels met elk zijn eigen specifieke werking, een aantal van deze borstels zijn ‘’voertuigvolgend’’ om langer contact te hebben met de auto op de plekken waar dat gewenst is.

Daarna komt er voor de derde keer een schuimlaag op de auto, vervolgens gaat de auto onder heen en weer bewegende textielstroken (een Mitter) door.

De rode textiel zijn polish doeken, de polish die kort daarvoor schuimend is opgebracht door de vierde schuimboog wordt door deze borstels ingewreven in de lak.

Nu komen de verschillende wax en drooghulp bogen aan de beurt, om een auto goed te kunnen drogen is altijd een middel nodig om de oppervlaktespanning van het water te verhogen, het water rolt daardoor als het ware van de auto af, afhankelijk van het gekozen programma worden hier ook de speciale waxen gebruikt zoals Rain-X.

Na de waxen volgt een uitlekzone, wederom een stuk washal waar niets lijkt te gebeuren maar toch heel erg belangrijk is om de waxen hun werk te laten doen en om het water van de auto te laten lekken.

Voor een goede droging is het bijvoorbeeld al van belang welk soort voorreiniger er aan het begin van de wasstraat wordt gebruikt, wij hebben bewust gekozen voor een contourvolgende droger van de firma Christ omdat deze volgens ons de allerbeste droging geeft.

Na het drogen worden door deze extra zachte textiel de laatste achtergebleven druppels weggezeemd.

Na het wassen komt u op het stofzuigerplein, hier zijn 23 plekken waar u naar hartelust uw auto kunt stofzuigen, de (maximaal) 30 kw frequentiegeregelde stofzuiger van het Almelose bedrijf Kiekens zorgen voor veel omhooggestoken duimen. PS. Sleep niet met de stofzuigerslang over de lak, dat kan krassen veroorzaken.

Leus Waspas

Wassen met ruim 30% korting? Met uw eigen Leus waspas kunt u kiezen voor verschillende voordeelkortingen.

Leus Waspas